Aquesta setmana hem celebrat el solstici d’ hivern!

En aquesta celebració ens hem centrat en les festes paganes de Yule i de Momo.

Segons Yule, el solstici d’hivern és la nit més llarga de l’any, moment que marca la fi de la foscor i l’arribada de la llum. És un moment màgic que celebra el triomf de la vida sobre la mort. Són dies per celebrar amb la família i amb els amics i amigues, reunits davant la llar de foc per celebrar la vida i per recordar a aquelles persones que ja no hi són entre nosaltres.

El Déu Momo, fill de la nit i dels somnis, és un personatge que es representa molt estrafolari, amb una expressió de burla, adornat amb un barret ridícul amb picarols, una màscara que tapa la meitat del seu rostre i amb un ninot a la mà, signe de bogeria. A partir d’aquest personatge sorgeix la festa del Carnestoltes, la qual es celebra també en l’estació d’hivern.

Al llarg de la setmana hem realitzat diferents activitats. Dilluns vam fer una història vivencial sobre Yule i Momo; dimecres vam fer un tastet amb aliments blancs i freds com l’hivern; dijous vam decorar complements de Carnestoltes en honor a Momo i divendres vam fer una festa i un esmorzar col·lectiu!!! Ens ho hem passat d’allò més bé!!!