LA NOSTRA HISTÒRIA

L’escola Guimbarda va ser creada l’any 1977 per un grup de mestres que feien de monitores en un esplai del centre de Barcelona, on hi assistien nens i nenes no escolaritzats degut a la manca d’escoles d’educació especial preparades per atendre les seves necessitats.

A petició de les mares i els pares, i amb la seva ajuda, vam iniciar, amb un petit grup de nens i nenes, l’escola Guimbarda. Els dos primers anys va estar ubicada en un espai cedit. Al 1979, els propietaris d’uns mòduls prefabricats instal·lats en uns terrenys cedits per la comunitat de Jesús Maria, al carrer Lluçanès 48, ens van cedir l'ús del seus espais per a poder seguir realitzant el nostre projecte d’escola.

L’any 1994 vam crear el Centre d’atenció diürna, donada la necessitat d’oferir continuïtat a l'alumnat que acabava l’etapa escolar i buscava una alternativa a les residències.

SOM UNA COOPERATIVA DE TREBALLADORES

L’any 1977, ens vam constituir com a Cooperativa de treballadores, i en l'actualitat seguim funcionant com  a tal. La nostra entitat es basa  en els valors d’autoresponsabilitat, democràcia, igualtat, equitat i solidaritat, sempre amb l’objectiu de promoure la qualitat pedagògica, compartint un projecte en comú.

SOM UNA ESCOLA CONCERTADA PEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

L’any 1994 passem a ser una escola concertada per el departament d'educació.

LA FUNDACIÓ CATALANA GUIMBARDA

L'any 2001, la cooperativa de mestres i l’associació de famílies, ens varem fusionar per crear la Fundació Catalana Guimbarda. A través de la Fundació vam poder crear l’edifici actual, amb noves instal·lacions més adequades per al nostre alumnat.

A la Fundació Catalana Guimbarda necessitem la teva col·laboració per continuar amb els nostres projectes i poder, així, millorar la qualitat de vida de les persones amb pluridiscapacitat i les seves famílies.

Pots fer la teva aportació regularment, en qualitat de soci, o fer una aportació puntual al número de compte:

ES47 0182 3067 1602 0033 5182

logo-2.jpg
logo-3.jpg
logo-4.jpg
logo-5.jpg
logo1.jpg
logo-6.jpg